باران اسیدی

باران اسیدی

 باران‌های اسیدی از گازهای سولفور دی اکسید و از خانوادهٔ نیتروژن اکسید که از دود اگزوز اتومیبلها و کارخانجات ایجاد می‌شود، بوجود می‌آید. این گازها در اتمسفر زمین با بخار آب واکنش داده و اسیدهایی مانند سولفوریک اسید و نیتریک اسید را تشکیل می‌دهند.

 یکی از آثار و نتایج آلودگی هوا باران اسیدی است. در ۳۰ سال اخیر و در برخی نواحی صنعتی و بر اثر فعالیت‌های کارخانه‌ ها میزان دی‌اکسید گوگرد و دی‌اکسید ازت در هوا افزایش یافته است. این دو ماده در اتمسفر با اکسیژن و بخار آب واکنش شیمیایی ایجاد می‌کند و به صورت اسید نیتریک و اسید سولفوریک در می‌آید. این ذرات اسیدی مسافت‌های طولانی را بوسیله باد طی می‌کنند و به صورت باران اسیدی بر سطح زمین فرو می‌ریزند. چنین بارش‌هایی ممکن است به صورت برف یا باران یا مه نیز در بیاید.

بقیه در ادامه مطلب.....


ادامه مطلب ...

فشارخون

چاقی و اضافه وزن مسلماً با فشارخون بالا ارتباط دارد. شیوع این مشکل در افراد جوان دچار اضافه وزن دو برابر و در افراد مسن و چاق ۵۰ درصد بیشتر از افراد دارای وزن طبیعی است. در مردان به ازای هر ۱۰ درصد افزایش وزن، فشار خون ۶/۶ میلیمترجیوه بالاتر می‌رود. 
اکثر افراد مبتلا به پرفشاری علایمی ‌ندارند، اما این مشکل می‌تواند سبب آسیب حاد یا مزمن به بخش‌های مختلف بدن شود. در مغز این مشکل به مویرگ‌های خونی آسیب می‌رساند، در نتیجه سکته مغزی بروز می‌کند. در چشم‌ها، پرفشاری سبب آسیب به مویرگ‌های خونی و بروز اختلال بینایی و در کلیه‌ها نیز سبب نارسایی کلیه می‌شود. ممکن است علایمی‌‌ از قبیل سردرد، دردهای قفسه سینه و تنگی نفس نیز بروز کند. 
مواردی از پرفشاری که در حد مرزی هستند، اغلب بدون درمان باقی می‌مانند. درمان غیردارویی شامل: ‌کاهش نمک در رژیم غذایی، ترک سیگار، انجام ورزش منظم و استفاده از روش‌های شل‌کردن عضلات است. داروهای ضد فشارخون نیز ممکن است تجویز شوند. 
● چه غذاهایی مفید هستند ؟ 



ادامه مطلب ...

فشار خون

فشار خون بیماری پنهانی است که اگر کنترل نشود عواقب بدی را برای فرد به همراه دارد. 
 بسیاری از افراد تا زمانی که مبتلا به بیماری های قلبی و حملات قلبی و سکته می شوند از وجود این بیماری مرموز در خود بی اطلاعند. پس همین حالا مراقب فشار خون خود باشید و با رعایت چند نکته ساده از بروز بسیاری از حوادث پس از آن جلوگیری کنید:
 
1- از غذاهای حاوی پتاسیم استفاده کنید. 
موادی مثل طالبی و ماست و کشمش دارای پتاسیم بالایی هستند. پتاسیم به کنترل فشارخون کمک می کند. مطالعه ای روی 2600 مورد آزمایشی نشان داد که خوردن 2000 میلی گرم پتاسیم در روز باعث کاهش فشارخون تا 4 میلی متر جیوه در مدت 5 هفته می شود، شما می توانید این مقدار را از طریق خوردن یک سیب زمینی پخته شده، یک موز بزرگ و 230 میلی گرم شیر به دست آورید.
2- پرتقال بخورید.
تحقیقات نشان می دهد افرادی که بالاترین سطح خونی ویتامین c را مصرف می کردند دارای کمترین میزان فشارخون بودند. محققان معتقدند ویتامین C به گشاد شدن رگ های خونی کمک می کند شما می توانید میزان توصیه شده ویتامین C یعنی 60 میلی گرم در روز را با خوردن انواع میوه ها و سبزیجات به خصوص کلم بروکلی، انواع فلفل ها و مرکبات تامین کنید.
3- استرس خود را کنترل کنید. 
از ملاقات با افرادی که شما را دچار استرس می کند دوری کنید. شیوه های کنترل استرس را بیاموزید و برای کاهش استرس حتما روزانه ورزش کنید. پیاده روی یکی از بهترین روش ها برای کنترل استرس است. آخر هفته را طوری برنامه ریزی کنید که با اعضای خانواده به کوه و پارک بروید.
4- سیر را در رژیم غذایی تان بگنجانید. 
خوردن یک یا دو حبه سیر در روز یکی از آسان ترین راه ها برای پایین آوردن فشارخون است. استفاده از سیر بسیار سریع خود را نشان می دهد و کاهش فشارخون اغلب بین 1 تا 3 ماه اتفاق می افتد،
5- غذاهایی مصرف کنید که چربی های اشباع آن کم باشد.
6- از مصرف زیاد نمک در پخت و پز و غذا خودداری کنید.پرهیز از غذاهای شور.
7- از نوشیدن الکل حتما اجتناب کنید
 8- از روغن های امگا سه به جای روغن های جامد استفاده کنید ماهی بهترین منبع امگا سه است اسیدهای چرب امگا سه در ماهی، رگ های خونی را قابل ارتجاع نگه می دارند. طی تحقیقات مشخص شد افرادی که زیاد ماهی می خوردند و در کنار آن /کیلوگرم هم وزن کم کردند.

خواب

خواب عبارت است از کاهش تافقدان سطح هوشیاری، تعلیق نسبی ادراکات حسی و غیر فعال شدن تقریبا تمام عضلات ارادی در زمان استراحت است به طوری که فعالیت بدن و ذهن تغییر کرده و توهم‌های بینایی جایگزین تصاویر واضح واقعی بشوند. در بینپستانداران، پرندگان، ماهیان و دیگر جانوران مراحل خواب و بیداری وجود دارد. خواب برای سلامت و بازسازی سیستم اعصاب، سیستم ایمنی و سیستم عضلانی-اسکلتی انسان‌ها و جانوران اهمیت دارد.


       

گربه‌های خوابیده.
   


ادامه مطلب ...